Azure

Azure, el cloud de Microsoft

  Demana més informació sense compromís.


   

  Què vol dir al cloud?


  Cloud és un concepte que pot sonar familiar; ve de l’anglès i significa núvol. En la informàtica, quan es parla de núvol es refereix a que les infraestructures i sistemes informàtics físics es troben fora del client, en les instal·lacions d’un proveïdor, com ara Microsoft, i es composen d’un gran grup de màquines (servidors, xarxes, switchos, centres de processament de dades, etc.) d’última tecnologia.
   

  Què és Microsoft Azure?


  Microsoft Azure és un portal que ofereix un conjunt de serveis al cloud amb l’objectiu d’ajudar a les organitzacions a afrontar els seus reptes empresarials. Ofereix la llibertat de construir, gestionar i implementar aplicacions en una xarxa global enorme utilitzant les eines i frameworks preferits.

   

  Microsoft Cloud Azure PH Systems Partner

  Quins són els avantatges del cloud?


  Tenir infraestructura informàtica externalitzada suposa uns grans beneficis per les empreses, ja que es poden oblidar completament del manteniment físic de les màquines, com per exemple quan un disc, un cable o una placa d’un servidor fallen.

  Un altre punt fort a tenir en compte és la ciberseguretat. El fet d’externalitzar infraestructures informàtiques també implica utilitzar sempre sistemes de seguretat d’última tecnologia completament preparats per a protegir les dades allotjades en els servidors.

  Quins tipus de serveis al núvol existeixen?

  IaaS

  Infrastructure as a Service, que significa infraestructura com a servei. En un model IaaS, el proveïdor allotja els components d’infraestructura tradicionalment presents en un centre de dades local, inclosos els servidors, hardware d’emmagatzematge i xarxes i també la capa de virtualització. En aquest model, l’usuari disposa d’un control total de la infraestructura virtual.

  PaaS

  Platform as a Service, que vol dir plataforma com a servei. Consta d’una plataforma ja creada de la qual el proveïdor en gestiona el hardware, escalant i desplegant automàticament segons les necessitats de les aplicacions que hi corren. En aquest model, a més a més dels components de IaaS, també es proporcionen el sistema operatiu, middleware, bases de dades i altres serveis per allotjar les aplicacions del consumidor.

  SaaS

  Software as a Service. El SaaS és un model de distribució de software en el que el proveïdor allotja tant el hardware com el software, i les aplicacions estan a l’abast de l’usuari a través d’Internet, fet que elimina la necessitat de les organitzacions d’haver-les d’instal·lar i executar en els seus centres de dades locals. També s’eviten costos d’adquisició de hardware, aprovisionament i manteniment, així com també llicències de software, instal·lació i suport

  Com es paguen aquests serveis?

  Aquests serveis són totalment flexibles i es basen en el pagament per ús. Això comporta que només es paga pel que realment es vol fer servir, permetent així ampliar o reduir hardware i software amb una gran flexibilitat i en un període de temps menor que en un model amb infraestructures en local.

  Camp obligatori *
  El formulari ha estat enviat correctament.
  Aviat ens posarem en contacte amb tu.
  Moltes gràcies!
  Hi ha hagut un problema enviant el formulari.
  Si us plau, intenta-ho de nou passats uns minuts.